Tips på maskeradteman

Nästa gång det är dags att ha fest så ta det till nästa nivå och gör något roligt av det hela. Istället för att ha vanlig fest som man alltid har det så låt dina gäster få vara kreativa och få anstränga sig lite.

Födelsedagsmaskerad

Födelsedagskalas har man i alla åldrar, kön, årstider. Så här kan man anpassa lite efter när man fyller år eller så kör man bara på ett tema.
För barn så tycker jag att det är bra att låta barnen själva komma på vad dom vill vara och låta fantasin flöda. Skulle de fastna så funkar alltid superhjältar och seriefigurer som de ser på tvn.
Kommer man upp i tonåren så kan tv- & filmtema vara ett mycket bra tema och oftast uppskattat. Här skulle jag känna av vad som är poppis just nu och sedan köra på det. Twilight är poppis nu och då funkar det tillsammans med trion Jacob, Edward och Bella.
Nu har vi kommit till maskerader för vuxna när det gäller födelsedagsfester och här skulle jag köra på nostalgi tema och köra typ “Odödliga klassiker” eller så kör man mer specifikt som Indiana Jones, Dallas, Star Trek eller Star Wars. Då låter man den kreativa ådran väckas till liv hos de äldre igen.

Julmaskerader

Julfester är ofta en av de mest efterlängtade händelserna under hela året. Under jultiden så är det ofta rött och grönt och dess nyanser som dominerar. Så här känns det ganska självklart att man kör på tomten, älvor, renar och snögubbar. För att sticka ut så kan man ta och smycka till sin utklädande med snygga klockor, granar, släde och pinnar med godis.

Halloween

Halloween är ju maskeradernas högtid. Det hela med allt runt omkring med miljöer och utspökande av fasader och liknande gör att det hela tas till en nya nivå.
Här tycker jag alla blir kreativare för varje år som går. Stående tema som för Halloween är ändå vampyrer, varulvar och zombies. Dessa med rätt smink och accessoarer gör att man får kalla kårar längs ryggraden.

Maskeradbal

Här gäller det att skapa en kunglig känsla med mycket glitter och glamour. Stora fina klänningar old school style, tänk gärna gamla perioderna av England och där männen är utklädda med formella och klassiska svarta kostymer. Tänk sagor och karaktärer som Prins Charming som ikoner för män och Askungen, Belle och Rapunzel för kvinnor. Här är nyckelordet elegans.